Как Bentley Turbo R стана състезателен автомобил (ВИДЕО)

Вашата количка е празна.
Приятно пазаруване

Каталог

Реклама

HID.bg » Новини » Как Bentley Turbo R стана състезателен автомобил (ВИДЕО)

Как Bentley Turbo R стана състезателен автомобил (ВИДЕО)

Уникалният модел се задвижва от 6.75-литров V8 двигател с мощност 530 коня

Състезателен Bentley Turbo R е странна комбинация, нали? Този автомобил е създаден от експерти на доста известната компания Phantom Motors Cars от град Крондал, графство Съри, Великобритания, и участва в много спортни гонки.

Как Bentley Turbo R стана състезателен автомобил (ВИДЕО)

От 1961 г. насам Phantom Motors е дилър на Rolls-Royce и Beltley и официално може да оборудва автомобилите със специални опции, които не са в официалните каталозите на марките. Ето защо е станала известна в страната и извън нея. В момента компанията се занимава с поддръжката, доработката и диагностиката на вече произведените автомобили Rolls-Royce и Bentley, с акцент върху втората марка.

Именно към "модерния период" от съществуването на компанията принадлежи уникалният състезателен Bentley Turbo R. Той е създаден за внедряване на нови технологии, които след това се използват и за други състезателни автомобили. За първи път Turbo R получава номера на 1 август 1990 г. и оттогава принадлежи на PMC - доскоро. На 31 август 2013 г. седанът е продаден на търга Historic at Brooklands за 16 800 паунда.

Как Bentley Turbo R стана състезателен автомобил (ВИДЕО)

Това е абсурдно смешна сума, предвид мащаба на промените. Под капака е поставен нов 6.75-литров V8 с двоен турбокомпресор, който е дефорсиран от 700 до 530 к.с., за да се увеличи въртящия момент в долния диапазон. Той работи в съчетание със секвенционална предавателна кутия GM 4L80E.

Стандартното самонивелиращо се шаси е заменено с амортисьори Billstein, къси пружини с повишена твърдост и напречни стабилизатори Mulliner, които са с 40% по-твърди. Колата става по-ниска с 50 мм. Всичко това значително подобрява управлението на тежкия седан. Въпреки че по време на трансформацията Bentley "отслабва" с половин тон, теглото му е 1,8 тона!

Как Bentley Turbo R стана състезателен автомобил (ВИДЕО)

Спирачките Alcon отговарят за ефективното намаляване на скоростта, а спортните седалки и предпазната клетка трябва да запазят живота на пилота в случай, че спирачките не успеят. По време на тестовете става ясно, че спирачките прегряват при каране в "боен" режим, така че те са оборудвани с охладителна система с впръскване на вода.

Вместо обикновените колела са поставени такива на Continental T и самоблокиращ се диференциал. Racing Bentley Turbo R получава също така нов алуминиев преден капак с вентилационни отвори, както и заден дифузьор, също изработен от алуминий.

Как Bentley Turbo R стана състезателен автомобил (ВИДЕО)

Автомобилът има доста ярка състезателна кариера. Той печели няколко етапа от Bentley Drivers Club, изпреварвайки дори много мощни коли. Но най-значимото му постижение е четвъртото място в състезанието в Силвърстоун през 2004 г. Колата стартира с 3-минутно наказание поради това, че е по-нова от останалите, но за четири обиколки (състезанието продължава толкова) успява да се изкачи на четвърто място. Има и лоши дни, когато автомибилът претърпява инцидент, но за щастие незначителни.

Интересното е, че Phantom Motor Cars създава още два подобни автомобили - за клиенти от САЩ и Нова Зеландия. Тяхната съдба понастоящем е неизвестен: те не се състезават по пистите, явно останали невидими в гаражите на частни колекционери.
 

Още по темата
  • Едно доста необикновено Bentley
  • Единственият кабриолет Bentley Mulsanne струва 3,5 млн. долара (ВИДЕО)

Източник: automedia.bg
Виж още новини
Още новини

Пазарувай Онлайн

Гаранция на стоките

Гаранционният период за всяка стока е посочен в съответната за нея страница. Всички стоки, които подлежат на гаранционно обслужване, са придружени от необходимите документи с информация за срока, условията и мястото на гаранционното обслужване. Гаранционните уловия са съобразени с наредбите и изискванията на ЗЗП (Закон за защита на потребителите).

econt


Доставка за София в работно време: 9.00-18:30 - 3 лв

Доставка за София експресно за същия ден - 6 лв.

Доставка за цяла България - Еконт Експрес - 6 лв.

Доставка във фиксиран час +2.40 лв.

Плащане при доставка
При получаване на стоката плащате дължимата сума на куриера.

Плащане по банков път
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

Онлайн плащане чрез EPAY.BG
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

HID.bg

"Алвиа" ЕООД
София, ул. "Цар Иван Асен II" 60
тел.: 0888 795 001
e-mail: info@hid.bg

Работно време:
Понеделник до Петък 10 - 19 часа
Събота 10 - 14 часа
Неделя - почивен ден



Можете да закупите всички продукти на лизинг чрез TBI Credit.

Срока на лизинга е от 3 до 36 месеца.

Какво ново...

© Всички Права Запазени

уеб дизайн