Peugeot - спорт на всички фронтове Премиера за новия 908

Вашата количка е празна.
Приятно пазаруване

Каталог

Реклама

HID.bg » Новини » Peugeot - спорт на всички фронтове Премиера за новия 908

Peugeot - спорт на всички фронтове Премиера за новия 908

Peugeot Sport започва новия сезон на пистовите и рали състезанията. Решен да спечели нови титли и нови победи, Team Peugeot Total включва нов автомобил в официалната програма за издръжливост. 24 часа на Льо Ман остава най-важното събитие за годината.

Цели 2011

Сезон 2011 започна по възможно най-добрия начин за отбора с успеха му в юбилейното издание на стогодишното рали Монте Карло. Екипажът Браян Буфие и Ксавие Пансери с 207 Super 2000 на Peugeot Франция даде старт на новата спортна година на Марката. Peugeot Sport ще подкрепя своите филиали и клиенти, ангажирани в националните рали шампионати и в Intercontinental Rallye Challenge. Спортната секция на Peugeot ще запази популярните си промоционални формули за рали и писта, за да отговори на очакванията на своите любители и бъдещи шампиони.

Най-важната от целите на Peugeot Sport е официалната програма за издръжливост. След успехите миналия сезон, когато оглави класацията в новия шампионат Intercontinental Le Mans Cup, Peugeot Sport е решен да повтори триумфа си в коронния номер - 24 часа на Льо Ман на 11 и 12 юни. Календарът на 2011 включва 7 състезания, сред които Льо Ман – с двойно присъждане на точки. Тази година е очаквана и заради това, че поставя началото на нова епоха в състезанията от този тип с промяната на техническия регламент, която ще наложи и създаване на нов тип автомобили.

От 90X до 908

С 908 HDi FAP, Peugeot натрупа колекция от победи : титлата в Сериите Льо Ман през 2007, двойната победа в 24 часа през 2009 и първата титла в историята на ILMC 2010. : «Нарекохме новия автомобил 908, за да продължи да пише славната история, обяснява Ксавие Пежо, Директор Маркетинг и Комуникация Peugeot. Другата причина е, че колата отговаря напълно на новия имидж на Марката, а именно модернизма. Модернизъм, олицетворен от 408, който е в процес на лансиране в Латинска Америка, от 508, чиито първи екземпляри вече пътуват към концесиите ни, и новия 308, за който ще се говори тепърва. Модернизъм, който се изразява в лансирането на първия в света дизелов хибрид, 3008 HYbrid4. Peugeot винаги се е стремял да свърже спортната си дейност с реалността, така че да допринесе за развитието на цялата гама. Ето защо беше очевидно, че тази кола ще се казва 908 ».

След 905 и 908 HDi FAP, 908 е третия състезателен автомобил, разработен от Peugeot Sport за състезанията за издръжливост. Както и по-големите си братя, той ще се опита да се наложи в 24 часа на Льо Ман, за да подари на Марката четвърта победа, след 1992, 1993 и 2009. 908 отговаря на новия регламент, сдобивайки се с перка на акула. Той е затворен, с 4 еднакви колела и дизелов двигателV8 HDi FAP, 3,7 литра с 550 к.с. Вече пета поредна година, Peugeot Sport участва в състезанията за издръжливост с дизелов двигател с FAP (Филтър за твърди частици). С над 7 милиона HDi двигателя, продадени в света от 1998 досега, Марката Peugeot стана един от водещите производители на чисти дизелови двигатели. 908 използва същите технологии като серийните автомобили. Между специалистите на групата и тези на Peugeot Sport съществува отлично взаимодействие, за да се осигури приемственост между състезателното и серийното производство във всички области : разходи на гориво, екология и технически показатели.

Техническите решения в новия автомобил

Още през 2009, проучвателският отдел на Peugeot Sport започва да работи по новия автомобил с оглед новия технически регламент. Прилагането на опита и знанията, натрупани с 908 HDi FAP, е една от основните задачи. «Разбира се правилникът се промени много, но ние не тръгнахме от бял лист, казва Бруно Фамен, технически директор на Peugeot Sport. Опитът ни през последните 4 години ни послужи при взимането на решения и насоки, но в крайна сметка само няколко елемента, като например чистачките, са еднакви ! Една от големите трудности бе да се направи 100% нов автомобил, докато паралелно с това се използва друг. Особено труден бе и синтезът на колата. Трябваше да се определят правилни цели, да се осигури последователност между характеристиките на двигателя, аеродинамичните характеристики и центровете на тежестта. Ще разберем дали сме взели правилните решения по време на първите състезания !

 


Източник: rs-auto.bg
Виж още новини
Още новини

Пазарувай Онлайн

Гаранция на стоките

Гаранционният период за всяка стока е посочен в съответната за нея страница. Всички стоки, които подлежат на гаранционно обслужване, са придружени от необходимите документи с информация за срока, условията и мястото на гаранционното обслужване. Гаранционните уловия са съобразени с наредбите и изискванията на ЗЗП (Закон за защита на потребителите).

econt


Доставка за София в работно време: 9.00-18:30 - 3 лв

Доставка за София експресно за същия ден - 6 лв.

Доставка за цяла България - Еконт Експрес - 6 лв.

Доставка във фиксиран час +2.40 лв.

Плащане при доставка
При получаване на стоката плащате дължимата сума на куриера.

Плащане по банков път
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

Онлайн плащане чрез EPAY.BG
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

HID.bg

"Алвиа" ЕООД
София, ул. "Цар Иван Асен II" 60
тел.: 0888 795 001
e-mail: info@hid.bg

Работно време:
Понеделник до Петък 10 - 19 часа
Събота 10 - 14 часа
Неделя - почивен ден



Можете да закупите всички продукти на лизинг чрез TBI Credit.

Срока на лизинга е от 3 до 36 месеца.

Какво ново...

© Всички Права Запазени

уеб дизайн