Mini Cooper Coupe Агресия в компактни рамки

Вашата количка е празна.
Приятно пазаруване

Каталог

Реклама

HID.bg » Новини » Mini Cooper Coupe Агресия в компактни рамки

Mini Cooper Coupe Агресия в компактни рамки

Преди две години Mini разкриха два нови спортни прототипа по време на автомобилното изложение във Франкфурт – единият се наричаше Coupe, а другият – Roadster. Няколко месеца преди тазгодишното издание на шоуто във Франкфурт Mini ни показват серийна версия на един от тези прототипи, а именно Mini Cooper Coupe.

Въпросният Mini, който се очаква да пристигне в шоурумовете от началото на следващата година, ще бъде първият нов представител от гамата двуместни модели на марката, като представя пред потребителите нови опции за бъдещия им автомобил.

Моделът е базиран на стандартния Cooper, но притежава олекотен алуминиев покрив, който позволява да се снижи центърът на тежестта. Автомобилът е със само две места, ниска профилна линия, компактни размери, перфектно разпределение на масата между осите, както и олекотена конструкция. Всичко това са си и запазените черти на оригиналния спортен автомобил.

Мускулестата осанка е много внимателно преценена и е резултат от точно пресметнатите размери на колата. Mini Cooper Coupe е висок 1 400 мм, а новите контури на А-колоната са подчертани от високата средна линия, типична за всеки един Mini. Кацнал върху 18-цолови лети джанти, концептуалният модел е дълъг 3 728 мм и широк 1 259 мм.

Предлага се обем на багажника от 250 литра, като до въпросното пространство може да се достигне от багажната врата. В интерес на истината тя предоставя изключително лесен достъп до багажника. Междувременно има преграда между отделенията за пътниците и багажника, но тя винаги може да бъде отворена, така че водачът или неговият спътник да вземе от багажника, каквото иска.

По отношение на двигателите флагманът John Cooper Works ще получи 1.6-литров турбо двигател с мощност от 207 к.с. и въртящ момент от 280 Нм (но стандартно с 260 Нм – когато е без функцията overboost). Съответно този вариант ще ускорява до 100 км/ч за 6.4 секунди, а максималната скорост възлиза на 240 км/ч. Консумацията на гориво е 7.1 л/100 км, а емисиите на СО2 – 265 г/км. Джантите са 17-цолови – с дизайн John Cooper Works Cross Spoke CHALLENGE.

Mini Cooper S Coupe има 1.6-литров турбо двигател с мощност от 181 к.с. и въртящ момент от 240 Нм. След това кончетата доста бързо започват да падат, като базовият Mini Cooper Coupe е отново с 1.6-литров агрегат, но със 121 к.с. и 160 Нм.  

Освен това обаче има и дизелово предложение – Mini Cooper SD Coupe е с 2-литров дизелов двигател, предоставящ мощност от 141 к.с. и въртящ момент от 305 Нм. Стандартната трансмисия е шестстепенна ръчна, а опцията е шестстепенен автоматик.

На този етап Mini представят само тези официални шпионски снимки на Mini Cooper Coupe, но съвсем скоро би трябвало да има и повече изображения. Що се отнася до премиерата, тя е през септември във Франкфурт.


Източник: rs-auto.bg
Виж още новини
Още новини

Пазарувай Онлайн

Гаранция на стоките

Гаранционният период за всяка стока е посочен в съответната за нея страница. Всички стоки, които подлежат на гаранционно обслужване, са придружени от необходимите документи с информация за срока, условията и мястото на гаранционното обслужване. Гаранционните уловия са съобразени с наредбите и изискванията на ЗЗП (Закон за защита на потребителите).

econt


Доставка за София в работно време: 9.00-18:30 - 3 лв

Доставка за София експресно за същия ден - 6 лв.

Доставка за цяла България - Еконт Експрес - 6 лв.

Доставка във фиксиран час +2.40 лв.

Плащане при доставка
При получаване на стоката плащате дължимата сума на куриера.

Плащане по банков път
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

Онлайн плащане чрез EPAY.BG
Чрез банков превод в указаната от HID.bg сметка.

HID.bg

"Алвиа" ЕООД
София, ул. "Цар Иван Асен II" 60
тел.: 0888 795 001
e-mail: info@hid.bg

Работно време:
Понеделник до Петък 10 - 19 часа
Събота 10 - 14 часа
Неделя - почивен ден



Можете да закупите всички продукти на лизинг чрез TBI Credit.

Срока на лизинга е от 3 до 36 месеца.

Какво ново...

© Всички Права Запазени

уеб дизайн